Nominer jeres lærling eller din læreplads

– Årets Lærling og Årets Lærerplads 2024

GLS-A og 3F Den Grønne Gruppe overrækker igen i år en pris til henholdsvis Årets Lærling 2024 og Årets Læreplads 2024. Det gør vi, fordi vores entusiastiske lærlinge og dygtige læremestre fortjener at blive hædret. Fælles for de to priser er, at de gives til en virksomhed, der er organiseret i GLS-A, og en lærling, der er ansat på en virksomhed organiseret i GLS-A.

PRÆMIER

ÅRETS LÆRLING modtager et rejsegavekort på 5000 kr. ved en overrækkelse på lærlingens arbejdsplads, og samtidig vinder lærepladsen et besøg af en pølsevogn.

ÅRETS LÆREPLADS vinder også et besøg af en pølsevogn, så alle ansatte kan nyde den gode indsats sammen.

Både lærling og læreplads modtager et diplom i ramme, og der udarbejdes en kort film om lærlingen i virksomheden samt en artikel.  

Deadline for indstilling er 1. september 2024 

Nominer jeres lærling

Nominer din læreplads

 Vi vil derefter vurdere indstillingerne og i den forbindelse besøge de udvalgte lærepladser og lærlinge. Vinderne findes i oktober.

Vi håber, I vil deltage i nomineringerne, så vi kan få spredt det gode budskab om de mange gode lærlinge og lærepladser, vi har i vores brancher.

Herunder kan i se vinderne fra 2023.

Forside - Vindere

Årets Lærerplads 2023

Gunnar Christensens Planteskole kåret som Årets Læreplads

Et stort tillykke til det fantastiske hold bag succesen!

“I gør et stort arbejde, når det kommer til at uddanne næste generation af gartnere, og det er en fornøjelse at kunne overrække jer prisen som Årets Læreplads. Det er fuldt fortjent,” sagde GLS-A’s bestyrelsesformand, Helle Reedtz-Thott, da hun overrakte prisen.

Gunnar Christensens Planteskole vandt prisen efter de i første omgang blev indstillet til prisen af deres 6 lærlinge. Tre af lærlingene, Astrid, Maja og Louise var til stede under prisoverrækkelsen, mens de tre andre var på skole. I deres indstilling skortede det ikke på rosen af deres arbejdsplads. De lagde særligt vægt på, at man som lærling får et stort indblik i både produktionen men også hele virksomhedens drift. Der er altid tid til at lytte til lærlingene, og lærlingene kan altid få hjælp og vejledning.

At uddanne unge mennesker er en del af planteskolens DNA, bekræftede ejer Henrik Christensen i sin tale ved prisoverrækkelse.
GLS-A og 3F meget glade for, at vi kan være med til at fejre de dygtige virksomheder, der går den ekstra mil, når det kommer til at uddanne fremtidens faglærte. Det bekræfter det os i, at vi har taget den rigtige beslutning. At vi sammen uddeler en pris viser, at vi har et fælles ansvar for vores uddannelser, og det er et ansvar vi tager meget seriøst.

Endnu en gang stort tillykke til Gunnar Christensens Planteskole

Årets Lærling 2023

Mark Sørensen fra Hørbygaard Gods på Sjælland er kåret som årets lærling

Motiveret, dedikation til arbejdet, gåpåmod og ansvarlighed var blot nogle af de ord som beskrev Mark, da hans arbejdsgiver, Christian Castenskiold, indstillede ham til prisen som årets lærling 2023.

Mark har gennem sin læretid været utrolig vellidt blandt sine kollegaer og har gennem hele sin læretid vist et usædvanligt engagement i dagligdagen. Mark færdiggjorde sin landbrugsuddannelse tidligere på året, og er pt. i gang med lederuddannelsen inden han vender tilbage til Hørbygaard Gods som forvalter.

Mark kom allerede til Hørbygaard Gods som lærling da han var 17 år, men alderen har aldrig været en hindring. Allerede fra starten tog Mark ansvar for sin egen uddannelse, og han har aldrig været bange for at komme med sin egen mening, hvis han syntes noget kunne optimeres. Gennem sine tre år hos Hørbygaard Gods har Mark ikke blot kørt alle slags maskiner, men han har tilmed vist sin forståelse for mekanik og elektronik i værkstedet. Evnen til at optimere viste han ved selvstændigt at påbygge en luftsåmaskine på virksomhedens harve.

Vi er i GLS-A og 3F meget glade for. at vi kan være med til at fejre de dygtige unge mennesker, der skal tegne vores brancher fremadrettet. Når vi oplever en så dygtigt og dedikeret ung person som Mark, så bekræfter det os i, at vi har taget den rigtige beslutning. At vi sammen uddeler en pris viser, at vi har et fælles ansvar for vores uddannelser, og det er et ansvar vi tager meget seriøst.

Kæmpestort tillykke til Mark.