Planteskolegartner – En karriere i det grønne

Er dine dage ikke fuldendte uden duften af frisk jord, og drømmer du om at vække liv til træer og buske? Så er en karriere som planteskolegartner det helt rette valg for dig!

Forside - Planteskolegartner

Planteskolegartner

Dyrk din passion for planter og naturen i et alsidigt og aktivt arbejdsliv.

Som planteskolegartner er arbejdet fysisk krævende og foregå ofte udendørs. Derfor er det vigtigt, at du kan se en hverdag udendørs. Med både selvstændigt arbejde og teamwork er en karriere som planteskolegartner et oplagt valg for dig, der har grønne fingre og ønsker et alsidigt arbejdsliv fyldt med sjove udfordringer.

Skab liv og giv det videre: Dine færdigheder som planteskolegartner

I uddannelsen som planteskolegartner vil du få færdigheder, som ikke kun handler om at pleje planter. Du får en bred vifte af kompetencer, der spænder fra jordens næring til det forretningsmæssige aspekt bag planteproduktion.

Du lærer at beskytte planter mod sygdomme og skadedyr for at sikre deres optimale vækst og udvikling – og du får en dybdegående forståelse af, hvordan man forbereder planter til salg og håndterer de økonomiske aspekter i branchen. Indsigten i markedsføring og salg vil derfor supplere dine tekniske færdigheder, så du både kan skabe liv og give det videre i forretningen.

Den grønne sti: Sådan bliver du planteskolegartner

Drømmer du om en gartneruddannelse, er der tre veje, du kan gå: Du kan vælge speciale som væksthusgartner, havecentergartner og planteskolegartner.

Med speciale som planteskolegartner vil du få en uddannelse, der balancerer mellem skoleophold og lærepladsophold; en unik kombination af teori og praksis, der giver dig mulighed for at dyrke din passion og prøve kræfter med det fysiske arbejde. Du vil være i stand til at fordybe dig i fagets mange facetter, hvorfra du ikke kun får lov at arbejde praktisk med planterne, men ligeledes lærer om og forstår den bredere kontekst af den grønne branche.

Som de andre specialer inden for gartneruddannelsen tager specialet som planteskolegartner mellem 3 år og 11 måneder – 4 år og 5 måneder. Det foregår på en erhvervsskole med et grundforløb af to dele. Uddannelsens opbygning kan variere alt efter uddannelsesstedet – og derfor foreslår vi, at du tager direkte kontakt til erhvervsskolen eller læser nærmere på UddannelsesGuiden. Her på siden kan du klikke videre ind på andre specialer som gartner eller gøre dig klogere på flere af de grønne brancher. 

Find skolerne der udbyder uddannelsen her.