Planteavl – dyrk din karriere i de grønne marker

Interesserer du dig for plante og fødevareproduktion, så er landmand med speciale i planteavl måske noget for dig?

Vi står klar til at hjælpe dig på rette vej her på siden.

Uddannelsen handler nemlig ikke kun om at så, gro og høste – du lærer også at varetage økonomi, udarbejde planer, dyrke nye sorter, naturpleje, vedligehold af landbrugsmaskiner og hvordan man laver en bæredygtig produktion .

Forside - Landbrug - Planter

Landbrug

Om uddannelsen

Hvis du drømmer om at blive planteavler, skal du tage en landbrugsuddannelse. Det er en erhvervsuddannelse, der samlet set har en varighed på 3 år og 8 måneder. Uddannelsens længde afhænger dog i høj grad din uddannelsesbaggrund – og om du vælger EUX. Du kan både bruge den som overbygning på noget eksisterende eller starte helt fra bunden.

Uddannelsen bærer både præg af teori og praksis. Du vil få kendskab til arbejdsopgaverne på en bedrift, arbejde med jorden og få nye erfaringer, som du ikke kan læse om i en bog.

En fleksibel arbejdsdag

Arbejdet som planteavler har alsidige arbejdsopgaver, som ændrer sig i takt med årstidernes skiften og afgrødernes rytme.

En del af arbejdet å i at planlægge og organisere sin tid og opgaver. En arbejdsdag ændre sig i løbet af få minutter, hvis vejret skifter.

At være planteavler giver dig mulighed for at arbejde tæt sammen med naturen og se dine anstrengelser bære frugt – bogstaveligt talt. Det er en uddannelse, der kræver både hårdt arbejde og viden om planter og landbrug.