Mød folk i branchen

Mød fire arbejdere, der arbejder indenfor landbrug

Forside - Landbrug - Karriereportræt

Landbrug

Få et indblik i dagligdagen

Landbrugsuddannelsen åbner op for et hav af muligheder – så der er ikke noget at sige til, hvis du er nysgerrig på, hvad dine fremtidsudsigter er, hvis du vælger at arbejde i den grønne branche! Her på siden kan du få indblik i de mennesker, der driver landbruget fremad – og måske endda få inspiration til din egen karriere!

I vores karriereportrætter vil du møde dedikerede lærlinge og fagfolk, der med glæde vil dele ud af deres personlige erfaringer. Du kan blandt andet møde jordbrugsmaskinførerne Anders og Sander, som hver især har en forkærlighed for de store maskiner.

Anders

Mød Anders med sin egen maskinstation

Sander

Mød Sander fra Egekærslund maskinstation

Planter

Emil fra Lyngbygaard Gods

Hvis du drømmer om at se frugten af dit arbejde helt tæt på, skal du måske være planteavler. For Emil fra Lyngbygaard Gods var det kombinationen af det praktiske og teoretiske arbejde, der drev ham frem. I sit arbejde får han både lov til at rode i jordenkomme i marken, køre traktor og få indsigt i økonomien bag planteavlen.

Han oplever, at de grønne brancher er i rivende udvikling – og teknologien til stadighed udvikles for en mere bæredygtighed og effektiv produktion. Skal du være en del af landbrugets fremtid? Hør mere om Emils oplevelser her:

Husdyr

Sofie

Mød Sofie fra Håstrupgård

For eleven Sofie var det særligt hendes kærlighed for dyr, der trak hende i denne uddannelsesretning. I hendes daglige arbejde har hun stor kontakt med grise.

Hun plejer og passer dem, giver øremærker og behandler i nødvendige tilfælde.

Mikkel

Mød Mikkel fra Gram Slot

For kvægbrugslærlingen Mikkel er det ligeledes den fysiske kontakt med dyrene, der driver ham frem.

Han får både lov til at malke, strø, fodre såvel som at køre med halm og havre. Hør dem fortælle om dagligdagen her:

Overvejer du en landbrugsuddannelse, så er svaret fra dem alle klart: Gør det!

Tag kontakt til din lokale landmand og prøv kræfter med erhvervet. I en kombination af teori og praktik er du garanteret en alsidig hverdag, hvor du kan se resultatet af dit hårde arbejde med egne øjne!