Bliv en del af skoven: Arbejdet som skov- og naturplejer

En grundlæggende uddannelse som skov- og naturtekniker er en vej til en spændende karriere inden for naturpleje og skovforvaltning.

Forside - Skov og natur - Skov- og naturplejer

Skov og natur

Færdigheder som Skov- og Naturplejer

Du lærer at have en bred vifte af færdigheder og viden, der er afgørende for at forvalte og bevare vores skove og naturområder.

På uddannelsen får du indblik i skov- og natursystemer, økologi, plante- og dyreliv, samt metoder til at vurdere og bevare biodiversiteten. De lærer også om skovdrift, herunder træfældning, skovrejsning og skovpleje. Teknikker til at forvalte og beskytte naturen er også en væsentlig del af uddannelsen.

Der er stigende opmærksomhed på bevarelsen af naturen og biodiversiteten, og derfor er der behov for veluddannede fagfolk på området. Som skov- og naturplejer vil du både komme til at arbejde med produktionsskovbrug og naturpleje i en mere bred forstand. Du vil få en række kompetencer på uddannelsen – heriblandt at plante og passe skov og bevoksning, fælde træer såvel som at pleje naturen så både plante- og dyreliv trives.

Bevar naturområder til fremtidige generationer

Indsatsen i naturen som skov- og naturtekniker indebærer arbejde udendørs, hvor man overvåger og plejer naturområder, foretager økologiske undersøgelser og implementerer bæredygtige forvaltningspraksisser. Det er en vigtig opgave at sikre, at vores skove og naturområder bevares for fremtidige generationer, og at der opretholdes en sund økologisk balance.

I en tid hvor den grønne omstilling og bevaring af vores naturområder fylder mere og mere, kan du gøre en aktiv indsats ved at specialisere dig som skov- og naturplejer. Du kan læse meget mere om uddannelsen her!

 

 

Marius fra Hede Danmark:

Skov- og naturteknikeren med et øje for resultater

Marius har altid haft en passion for at arbejde med hænderne og være ude i naturen. Han finder stor tilfredsstillelse i at se resultatet af sit arbejde, især når det kommer til skovning af store løvtræer.

Hans arbejde som natur- og skovtekniker involverer at arbejde med skove i alle aldre og sæsoner. Det kan inkludere udrensning, tynding og meget mere. Marius er dedikeret til at dygtiggøre sig inden for sit felt, og hans fremtid i branchen ser lovende og varieret ud.