Mød arbejdspladsen

Kom helt tæt på virksomhederne i branchen

Forside - Landbrug - Mød arbejdspladsen

Landbrug

Planteavl, husdyr og jordbrugsmaskiner er tre vigtige områder inden for landbrugssektoren

På denne side vil du få mulighed for at udforske de forskellige arbejdspladser inden for hver af disse uddannelser og forstå, hvordan en typisk dag ser ud for professionelle i disse områder.

Overvejer du at blive jordbrugsmaskinfører, kan du komme til at arbejde på en maskinstation. Her varierer opgaverne afhængigt af året.  Her er ingen dag ens, og du vil løbende udvikle dig. For arbejdsgiverne er det vigtigste, at du har mod og interesse på at lære – for interesse gør dig god! Nedenfor kan du møde Niemanns Maskinstation, Odder Maskinstation og Egekærslund Maskinstation.

Oplev hverdagen på Niemans Maskinstation

Mød Odder Maskinstation

Se hverdagen på Egekærslund Maskinstation

Planter

Drømmen som planteavler

Drømmer du om at blive planteavler, kan du søge arbejde på tværs af branchen – heriblandt hos Lyngbygaard Gods, en familieejet virksomhed med fokus på det gode sammenhold.

Som lærling hos eksempelvis Lyngbygaard Gods vil du komme med hele vejen rundt – fra arbejde med hvede, byg, frøgræs og halmleverancer.

Hør Poul Jakob fortælle om hverdagen på Lyngbygaard Gods.

Husdyr

Det danske landbrug er en stolt branche med en lang historie, særligt når det gælder husdyravl

På de arbejdspladser, vi har mødt, sættes der stor pris på folk, der har viljen til at lære og er omstillingsparate. Dansk landbrug er i moderne tid i konstant forandring, og derfor bydes kreative og motiverede mennesker velkommen. Nedenfor kan du møde Gram Slot og Håstrupgård og høre meget mere om dagligdagen med husdyr.

Hør Svend fortælle om hverdagne

Mød Esben der fortæller om livet på Håstrupgård